LD-ZR JUSTERING & POLERING AV ZIRCONIA OCH LITHIUM DISILICATE(EMAX) KRONOR

Du som har valt detta unika kit
får nu möjlighet att:

  • Bli en del av vårt expertteam.

  • Få tillgång till prov av våra senaste
    och kommande innovationer.

  • Dela erfarenheter med andra

  • Ge oss din feedback på detta kit så
    skickar vi en liten belöning som tack.

Registrera dig här

ADJUST

Ytbehandlad med kol för reducerad värmeutveckling och ökad taktil känsla

POLISH

Polerar effektivt repor från steg 1.

SHINE

Högglans finish. Minskar risken förframtida frakturer.

Enkelt, hållbart och snyggt!
Med vårt nya kit förenklar du ditt arbete
– och når ännu bättre resultat.

Nu behöver du bara tre steg för att först justera kronan och sedan nå en glansig finish. Det är enkelt och ger ett glänsande och hållbart resultat. De tre redskapen ger dig en unik, taktil känsla vilket underlättar ditt arbete. Upplev skillnaden! Foss Viking har tillsammans med Marcus Dagnelid, specialist i oral protetik, utvecklat det nya kittet. Det fungerar både på lithium-disilicate/e-Max och monolitisk zirconia.

Som specialist i oral protetik är mitt mål alltid att uppnå bästa tänkbara resultat på enklast möjliga sätt. Många kit på marknaden har alltför många steg. Det skapar förvirring och upplevs för kostsamt för många tandläkare. Med detta nya kit har vi utvecklat tre enkla steg för att både justera och polera samtliga helkeramiska protetiska rekonstruktioner. Från diamanten med unika egenskaper i låg värmeutveckling och taktilitet, till den slutliga finishen med en ny generation polerare vilka ger hög glans och minskar risken för framtida porslinsfrakturer.

Marcus Dagnelid

3 ENKLA STEG OCH
UNIKA EGENSKAPER

Via ett kliniskt fall med lithium-disilicate/e-Max, där vi har använt en modern CAD/CAM-process, illustrerar vi de tre stegen.

1:
Det första steget för justering utgörs av en svart diamant, ZR368.023F. Den har en unik ytbehandling med kol (carbon) i syfte att reducera värmeutveckling samt ge en taktil känsla utöver det vanliga. För att förenkla användandet har denna diamant flera användningsområden för justering: ocklusalt med åtkomst i samtliga områden inklusive fissurer samt approximalt för kontaktjustering före cementering. Efter klinisk användning har ytan en matt finish likt bild 1

BILD 1

2:
Det andra steget startar poleringen med LDZR 28. Målet är att uppnå en semiglansig yta likt bild 2. Efter klinisk användning har ytan en semiglansig finish. I klinisk miljö kommer du som är tandläkare att uppleva en unik poleringsförmåga.

BILD 2

3:
Det tredje steget med avslutande polering är med en gul/vit LDZR 28 ST2 där målet är att uppnå en högglansig ytalikt bild 3. Det unika med poleraren är likt steg 2 dels dess förmåga att uppnå maximal glans och slutfinish, och dels durabilitet över tid där slitage är mycket lågt. Efter klinisk användning har ytan en högglansig finish.

BILD 3
close